ابزار رایگان وبلاگ

ساخت یک ماده هیبریدی نانولوله-گرافن
 
جندی شاپور (البرز)
علمی فرهنگی

یک ماده هیبریدی نانولوله-گرافن که توسط محققان دانشگاه رایس ساخته شده است؛ ‏ممکن است بهترین ماده رابط الکترودی برای بسیاری از کاربردهای الکترونیکی و ذخیره ‏انرژی باشد.یک ماده هیبریدی نانولوله-گرافن که توسط محققان دانشگاه رایس ساخته شده است؛ ‏ممکن است بهترین ماده رابط الکترودی برای بسیاری از کاربردهای الکترونیکی و ذخیره ‏انرژی باشد. این‌گروه به رهبری جیمز تور بصورت موفقیت‌آمیزی جنگل‌هایی از نانولوله‌های ‏کربنی رشد‌داده که به سرعت از صفحه‌های گرافن با طول‌های حیرت‌آور بیش از 120 ‏میکرون، بیرون می‌‌آیند.‏در این ماده هیبریدی، گرافن دوبعدی با نانولوله‌ها ترکیب شده و یک ساختار سه‌بعدی ‏یکپارچه ایجاد شده است. پیوند‌های بین آنها کوالانسی است که بدین معنی است که اتم‌های ‏کربن مجاور الکترون‌های خود را در یک پیکربندی بسیار پایدار به اشتراک می‌گذارند. این ‏نانولوله‌ها فقط روی صفحه گرافن نمی‌نشینند، بلکه جزئی از آن می‌شوند.‏تور گفت: «تعداد زیادی از محققان سعی کرده‌اند که نانولوله‌ها را به یک الکترود فلزی ‏متصل کنند، ولی این کار هرگز به خوبی انجام نشده است. زیرا آنها با یک مانع الکترونیکی ‏کوچک در فصل‌مشترک برخورد می‌کنند. با رشد گرافن روی فلز (در این حالت مس) و ‏سپس رشد نانولوله‌ها از این گرافن، تماس الکتریکی بین نانولوله‌ها و الکترود فلزی اهمی ‏می‌شود، این بدین معنی است که الکترون‌ها هیچ مقاومتی احساس نمی‌کنند زیرا این ماده ‏هیبریدی یکپارچه است.»تور اضافه کرد: «این ماده هیبریدی به ما یک سطح ویژه بسیار بزرگ، بیش از 2000 متر ‏مربع بر هر گرم از این ماده، می‌دهد. دلیل طبیعت هیبریدی این ماده حلقه‌های هفت‌عضوی ‏در انتقال از گرافن به نانولوله‌ است؛ ساختاری که بطور تئوری برای چنین ماده‌ای پیش‌بینی ‏شده بود و اکنون با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی با دقت زیرنانومتری تایید شده ‏است.»

filereader.php?p1=main_4b57b204c364f8ef5 حلقه‌های هفت‌اتمی(قرمز رنگ) در محل اتصال نانولوله‌ها و گرافن(انتقال از گرافن ‏به نانولوله).
روبرت هاوج، یکی از این محققان، با استفاده از سوسپانسیونی از ورقه‌های غنی از ‏کاتالیست، راهی برای ساخت فرش‌های بسیار فشرده‌ای از نانولوله‌ها روی یک بستر کربنی ‏در یک کوره کشف کرد. این کاتالیست، موقعی که گرم می‌شود، نانولوله‌هایی از بستر شروع ‏به رشد کرده و مانند آسمان‌خراش‌ها به سمت بالا حرکت می‌کنند.‏ این گروه در کار جدید خود، یک ‏odako‏ ویژه رشد داد که کاتالیست آهن و بافر ‏اکسید آلومینیوم را روی لایه‌ای از گرافن رشد داده شده بصورت جداگانه روی یک بستر ‏مسی، باقی نگه‌داشته بود. مس باقی‌مانده بعنوان یک جمع‌کننده جریان عالی برای هیبریدهای ‏سه‌بعدی عمل می‌کرد که در عرض چند دقیقه با طول‌های قابل کنترل بیش از 120 میکرون ‏رشد می‌یافتند.‏تصاویر میکروسکوپ الکترونی، نانولوله‌های کربنی یک، دو و سه جداره‌ای را نشان‌ ‏می‌دادند که روی گرافن رشد کرده بودند. همچنین اندازه‌گیری‌های الکتریکی نشان دادند ‏که در محل اتصال نانولوله‌ها و گرافن هیچ مقاومتی در برابر جریان الکتریکی وجود ندارد.‏این محققان جزئیات نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجله‌ی ‏Nature Communications‏ ‏منتشر کرده‌اند.
 

    

Iran Nanotechnology Initiative Council



Location:Tehran-Mehrabad
Temperature:12 °C
Comfort Level:9 °C
Dew point:-6 °C
Pressure:1016 millibars
Humidity:28%
Wind:30 km/h from 300° West-northwestDirection East-southeast
Last update:Sat 12:30 IRST

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



درباره وبلاگ


به تارنمای جندی شاپور البرز خوش آمدید. دانشگاه گندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی می‌آوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانی‌های آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردندنو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد.
آخرین مطالب
نويسندگان